Читај ми

ГРАД НАСТАВЉА БОРБУ ПРОТИВ ДРОГЕ

Члан градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић присуствовала је промоцији књига „Дрога и медицина“ и „Дрога и друштво“, аутора проф. др Николе Вучковића, у којима је целокупна проблематика борбе против болести зависности објашњена кроз садржаје најсавременије теорије.

 - Огроман проблем са наркоманијом у нашем друштву је што се о њему не говори довољно. Град Нови Сад и Управа за здравство путем Градског одбора за превенцију зависности од психоактивних супстанци, спроводе различите превентивне и едукативне активности, како би младима скренули пажњу на озбиљност злоупотребе дрога, а нудећи им различите садржаје којима би квалитетно испунили своје слободно време – истакла је проф. др Александра Новаков Микић.

 -„Дрога и медицина“ је штиво посвећено професионалцима медицинске струке, а „Дрога и друштво“ представља прву публикацију на нашим просторима у којој су стручњаци покушали да обухвате проблеме у немедицинским секторима укљученим у борбу против болести зависности. Своја виђења и предлоге за решавање постојећих проблема дали су црквени веродостојници Православне цркве, стручњаци полиције, правосуђа, затворских установа, центра за социјални рад, новинари и невладине организације- рекао је аутор књига проф. др Никола Вучковић и додао да такав интерсекторски приступ представља окосницу Националне стратегије за борбу против дрога.

 Нови Сад, 17. децембар 2009. године