Читај ми

ГРАД ДОНИРАО ДВА ПУТНИЧКА ВОЗИЛА ЦЕНТРУ ЗА ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетиo je Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и предаo на коришћење два путничка возила која је Град набавио за потребе Центра.

- Драго ми је да смо нашли могућност да помогнемо Центру за основну полицијску обуку и обезбедимо два путничка возила, јер су то исказали као приоритет за нормално функционисање. Град је у те сврхе ребалансом буџeта издвојио 2,5 милиона динара и путем јавне набаке купио возила. Град је поносан што је Центар за основну полицијску обуку управо у Новом Саду, јер је његов значај вишеструк. Не само што обучавају полицaјаце који воде рачуна о безбедности наших грађана, већ је ово и једна мала фабрика у којој људи раде, примају плате, и троше у Новом Саду, па доприносе пуњењу буџета Града - истакао је градоначелник Милош Вучевић и додао да ће Град наставити да пружа подршку службама безбедности.

Према речима начелнице Центра Биљане Пушкар то је једина установа у нашој земљи која обучава полицијски кадар, и како је оценила, изузетно је важно улагати у образовање.

- Градоначелник се у претходном периоду ангажовао да Нови Сад добије више полицијских службеника. Прошле године смо 360 младих полицајаца извели на пут и они се сада налазе на подручној управи Нови Сад – нагласила је Биљана Пушкар.

Начелник Управе за стручно образовање Министарства унутрашњих послова Александар Ђорђевић захвалио се градоначелнику Новог Сада на вредној донацији, и рекао да ће возила допринети бољем функционисању Центра.

Нови Сад, 12. новембар 2015. године