Čitaj mi

GRAD DONIRAO DVA PUTNIČKA VOZILA CENTRU ZA POLICIJSKU OBUKU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i predao na korišćenje dva putnička vozila koja je Grad nabavio za potrebe Centra.

- Drago mi je da smo našli mogućnost da pomognemo Centru za osnovnu policijsku obuku i obezbedimo dva putnička vozila, jer su to iskazali kao prioritet za normalno funkcionisanje. Grad je u te svrhe rebalansom budžeta izdvojio 2,5 miliona dinara i putem javne nabake kupio vozila. Grad je ponosan što je Centar za osnovnu policijsku obuku upravo u Novom Sadu, jer je njegov značaj višestruk. Ne samo što obučavaju policajace koji vode računa o bezbednosti naših građana, već je ovo i jedna mala fabrika u kojoj lјudi rade, primaju plate, i troše u Novom Sadu, pa doprinose punjenju budžeta Grada - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će Grad nastaviti da pruža podršku službama bezbednosti.

Prema rečima načelnice Centra Bilјane Puškar to je jedina ustanova u našoj zemlјi koja obučava policijski kadar, i kako je ocenila, izuzetno je važno ulagati u obrazovanje.

- Gradonačelnik se u prethodnom periodu angažovao da Novi Sad dobije više policijskih službenika. Prošle godine smo 360 mladih policajaca izveli na put i oni se sada nalaze na područnoj upravi Novi Sad – naglasila je Bilјana Puškar.

Načelnik Uprave za stručno obrazovanje Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Đorđević zahvalio se gradonačelniku Novog Sada na vrednoj donaciji, i rekao da će vozila doprineti bolјem funkcionisanju Centra.

Novi Sad, 12. novembar 2015. godine