Читај ми

ГРАД ЈАЧА МЕЂУОПШТИНСКУ САРАДЊУ

Председник Општине Кикинда Павле Марков угостио је данас градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића који је заједно са чланом Градског већа за финансије Дејаном Мандићем, помоћником градоначелника Владимиром Стојковићем, директором Завода за изградњу града Гораном Вишњићем и директором ЈКП Градско зеленило Миланом Новаковићем посетио ту општину. Павле Марков, новопостављени председник општине Кикинда рекао је да се након преузимања дужности већ од првог дана кренуло са интензивним радом на покретању града кроз отклањање проблема који нису били решавани у прошлости и побољшање целокупног рада.

Градоначелник Новог Сада пружио је подршку новим челницима Кикинде и изразио уверавање да ће грађанима Кикинде бити пружен један нови квалитет и енергија.

- Данас заједно шаљемо јасну поруку да су промене у Војводини незаустављиве и да грађани очекују да се живи боље. Сматрам да је Кикинди сада више него неопходно да се врати на неке старе позиције, а сигуран сам да ће општинска управа на челу са господином Марковим уз максималан рад и напор, учинити све да нађе пут ка бољитку за грађане. Управо је код народа евидентна и присутна воља да се легитимно, легално и демократски догоде промене у Војводини, а само на тај начин ово друштво и народ могу да иду напред – рекао је градоначелник Вучевић.

Они су се у разговору сложили да постоје бројне могућности за сарадњу Новог Сада и Кикинде, с обзиром на то да оба града представљају привредне центре војвођанског региона. Током састанка је закључено да су Нови Сад и Кикинда заинтересовани за сарадњу на свим пољима. Градоначелник Вучевић је упутио позив органима локалне самоуправе да размотре могућности за успостављање чвршће сарадње између привредника та два града. Градоначелник Милош Вучевић и председник општине Кикинда Павле Марков договорили су се да се у будућности интензивира сарадња на обострану корист становника и привреде та два града.

Нови Сад, 25. септембар 2013. године