Čitaj mi

GRAD JAČA MEĐUOPŠTINSKU SARADNJU

Predsednik Opštine Kikinda Pavle Markov ugostio je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je zajedno sa članom Gradskog veća za finansije Dejanom Mandićem, pomoćnikom gradonačelnika Vladimirom Stojkovićem, direktorom Zavoda za izgradnju grada Goranom Višnjićem i direktorom JKP Gradsko zelenilo Milanom Novakovićem posetio tu opštinu. Pavle Markov, novopostavljeni predsednik opštine Kikinda rekao je da se nakon preuzimanja dužnosti već od prvog dana krenulo sa intenzivnim radom na pokretanju grada kroz otklanjanje problema koji nisu bili rešavani u prošlosti i poboljšanje celokupnog rada.

Gradonačelnik Novog Sada pružio je podršku novim čelnicima Kikinde i izrazio uveravanje da će građanima Kikinde biti pružen jedan novi kvalitet i energija.

- Danas zajedno šaljemo jasnu poruku da su promene u Vojvodini nezaustavljive i da građani očekuju da se živi bolje. Smatram da je Kikindi sada više nego neophodno da se vrati na neke stare pozicije, a siguran sam da će opštinska uprava na čelu sa gospodinom Markovim uz maksimalan rad i napor, učiniti sve da nađe put ka boljitku za građane. Upravo je kod naroda evidentna i prisutna volja da se legitimno, legalno i demokratski dogode promene u Vojvodini, a samo na taj način ovo društvo i narod mogu da idu napred – rekao je gradonačelnik Vučević.

Oni su se u razgovoru složili da postoje brojne mogućnosti za saradnju Novog Sada i Kikinde, s obzirom na to da oba grada predstavljaju privredne centre vojvođanskog regiona. Tokom sastanka je zaključeno da su Novi Sad i Kikinda zainteresovani za saradnju na svim poljima. Gradonačelnik Vučević je uputio poziv organima lokalne samouprave da razmotre mogućnosti za uspostavljanje čvršće saradnje između privrednika ta dva grada. Gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik opštine Kikinda Pavle Markov dogovorili su se da se u budućnosti intenzivira saradnja na obostranu korist stanovnika i privrede ta dva grada.

Novi Sad, 25. septembar 2013. godine