Читај ми

ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ЗА САНАЦИЈУ КУЋА ИСПОРУЧЕН КИСАЧАНИМА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствоваo je подели помоћи породицама чији су стамбени објекти оштећени услед деловања подземних и атмосферских вода. Град Нови Сад обезбедио је помоћ у грађевинском материјалу у вредности од 3.700.000,00 динара за седам породица из Кисача.

- Мештани Кисача већ деценијама имају проблем са подземним водама. За дванаест година четири пута вода је оштетила њихове куће и довела их у неусловно стање. Пре годину дана смо почели разговоре како да решимо овај проблем, надлежне инспекције су изашле на терен и пописале седам кућа које су најугроженије. Са грађанима је договорено шта им је потребно од грађевинског материјала за санацију, што је и обезбеђено. Мени је јако драго што је овај проблем превазиђен, а санација објеката ће почети на пролеће – нагласио је градоначелник Павличић.

Оштећене куће углавном су од набоја и нису имале хидро изолацију, тако да ће грађевински материјал у виду блокова, црепа, цемента, арматуре, изолације, греда и летви огућити адекватну реконструкцију. У име грађана који су добили помоћ од Града захвалила се Зузана Филко и нагласила да ће сада коначно моћи да обезбеде адекватне услове за становање.


Нови Сад, 29. децембар 2011. године