Čitaj mi

GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZA SANACIJU KUĆA ISPORUČEN KISAČANIMA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prisustvovao je podeli pomoći porodicama čiji su stambeni objekti oštećeni usled delovanja podzemnih i atmosferskih voda. Grad Novi Sad obezbedio je pomoć u građevinskom materijalu u vrednosti od 3.700.000,00 dinara za sedam porodica iz Kisača.

- Meštani Kisača već decenijama imaju problem sa podzemnim vodama. Za dvanaest godina četiri puta voda je oštetila njihove kuće i dovela ih u neuslovno stanje. Pre godinu dana smo počeli razgovore kako da rešimo ovaj problem, nadležne inspekcije su izašle na teren i popisale sedam kuća koje su najugroženije. Sa građanima je dogovoreno šta im je potrebno od građevinskog materijala za sanaciju, što je i obezbeđeno. Meni je jako drago što je ovaj problem prevaziđen, a sanacija objekata će početi na proleće – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Oštećene kuće uglavnom su od naboja i nisu imale hidro izolaciju, tako da će građevinski materijal u vidu blokova, crepa, cementa, armature, izolacije, greda i letvi ogućiti adekvatnu rekonstrukciju. U ime građana koji su dobili pomoć od Grada zahvalila se Zuzana Filko i naglasila da će sada konačno moći da obezbede adekvatne uslove za stanovanje.


Novi Sad, 29. decembar 2011. godine