Читај ми

ГОСТОВАЊЕ „ТЕАТРА НА ВАСИЉЕВСКОМ“ ИЗ РУСИЈЕ У НОВОМ САДУ

 

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић заједно са саветником градоначелника Слободаном Милићем одржао је састанак у Градској кући са представницима чувеног државног драмског „Театра на Васиљевком“ из Санкт Петербурга на челу са уметничким директором Владимиром Словохотовим.

Једна од главних тема разговора било је гостовање „Театра на Васиљевком“, у децембру ове године у Српском народном позоришту у Новом Саду. Овај руски театар по први пут ће се представити нашем граду и позоришној публици представом „Ујака Вања“ по делу Антона П. Чехова 5. децембра 2013. године на сцени СНП „Пера Добриновић“, као и представом „Без мираза“ Александра Островског следећег дана, 6. децембра на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта.

Током састанка, шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић упознао је госте са досадашњом изузетном сарадњом Новог Сада и градова из Русије и изразио велико задовољство и пуну подршку овим иницијативама за сарадњу на пољу културе.

„Театар на Васиљевком“ броји 350 запослених, од тога 65 глумаца међу којима је и четворо народних уметника и 17 заслужних уметника Русије. Тај театар је освајао највеће државне позоришне награде и учествовао на готово свим међународним фестивалима,  а ово гостовање биће њихов први наступ у Србији.

Нови Сад, 25. септембар 2013. године