Čitaj mi

GOSTOVANJE „TEATRA NA VASILJEVSKOM“ IZ RUSIJE U NOVOM SADU

 

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović zajedno sa savetnikom gradonačelnika Slobodanom Milićem održao je sastanak u Gradskoj kući sa predstavnicima čuvenog državnog dramskog „Teatra na Vasilјevkom“ iz Sankt Peterburga na čelu sa umetničkim direktorom Vladimirom Slovohotovim.

Jedna od glavnih tema razgovora bilo je gostovanje „Teatra na Vasilјevkom“, u decembru ove godine u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Ovaj ruski teatar po prvi put će se predstaviti našem gradu i pozorišnoj publici predstavom „Ujaka Vanja“ po delu Antona P. Čehova 5. decembra 2013. godine na sceni SNP „Pera Dobrinović“, kao i predstavom „Bez miraza“ Aleksandra Ostrovskog sledećeg dana, 6. decembra na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta.

Tokom sastanka, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović upoznao je goste sa dosadašnjom izuzetnom saradnjom Novog Sada i gradova iz Rusije i izrazio veliko zadovolјstvo i punu podršku ovim inicijativama za saradnju na polјu kulture.

„Teatar na Vasilјevkom“ broji 350 zaposlenih, od toga 65 glumaca među kojima je i četvoro narodnih umetnika i 17 zaslužnih umetnika Rusije. Taj teatar je osvajao najveće državne pozorišne nagrade i učestvovao na gotovo svim međunarodnim festivalima,  a ovo gostovanje biće njihov prvi nastup u Srbiji.

Novi Sad, 25. septembar 2013. godine