Читај ми

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ДРУШТВА УЧИТЕЉА НОВОГ САДА

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић присуствовao je редовној годишњој Скупштини Друштва учитеља Новог Сада (ДУНС) у Учитељском дому. На Скупштини су учитељи информисани о протеклом и предстојећем раду удружења учитеља и текућим питањима од интереса за учитељску праксу, a која се тичу обуке учитеља за примену образовних стандарда, примену образовних стандарда, токова инклузивног образовања и иновација у изради наставних планова.

- Задовољство ми је да сам присутан на Скупштини једног од најактивнијих друштава учитеља у Србији. Окупљајући људе исте струке на овим и сличним скуповима, учитељи међусобно размењују искуства из праксе чиме се непосредно, на најефикаснији начин, у личном контакту, врши едукација и тиме конкретно спроводи реформа у систему нашег образовања. Лепо је видети учитеље пуне елана и љубави према свом послу, који прихватају нове начине учења, и генерације деце усмеравају у добром правцу ка бољој будућности. - рекао је Милан Ђукић.

На Скупштини су учитељи разменили актуелне информације из Школске управе Нови Сад, а које се тичу образовних стандарда за крај првог циклуса, инклузивног образовања и стручног усавршавања и напредовања учитеља. Представљен је и рад сарадничких организација, институција и установа и размењена стручна литература за учитеље и часописи за децу.

Нови Сад, 26. август 2011. године