Čitaj mi

GODIŠNJA SKUPŠTINA DRUŠTVA UČITELJA NOVOG SADA

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić prisustvovao je redovnoj godišnjoj Skupštini Društva učitelja Novog Sada (DUNS) u Učiteljskom domu. Na Skupštini su učitelji informisani o proteklom i predstojećem radu udruženja učitelja i tekućim pitanjima od interesa za učiteljsku praksu, a koja se tiču obuke učitelja za primenu obrazovnih standarda, primenu obrazovnih standarda, tokova inkluzivnog obrazovanja i inovacija u izradi nastavnih planova.

- Zadovoljstvo mi je da sam prisutan na Skupštini jednog od najaktivnijih društava učitelja u Srbiji. Okupljajući ljude iste struke na ovim i sličnim skupovima, učitelji međusobno razmenjuju iskustva iz prakse čime se neposredno, na najefikasniji način, u ličnom kontaktu, vrši edukacija i time konkretno sprovodi reforma u sistemu našeg obrazovanja. Lepo je videti učitelje pune elana i ljubavi prema svom poslu, koji prihvataju nove načine učenja, i generacije dece usmeravaju u dobrom pravcu ka boljoj budućnosti. - rekao je Milan Đukić.

Na Skupštini su učitelji razmenili aktuelne informacije iz Školske uprave Novi Sad, a koje se tiču obrazovnih standarda za kraj prvog ciklusa, inkluzivnog obrazovanja i stručnog usavršavanja i napredovanja učitelja. Predstavljen je i rad saradničkih organizacija, institucija i ustanova i razmenjena stručna literatura za učitelje i časopisi za decu.

Novi Sad, 26. avgust 2011. godine