Читај ми

ГЛАСАЊЕ ЗА НОВИ САД КАО НАЈБОЉУ ЕВРОПСКУ ДЕСТИНАЦИЈУ

Нови Сад је уврштен на листу 20 туристичких дестинација Европе које су номиноване за титулу „Best Destination 2016“ („Најбоља дестинација 2016“), поред дестинација као што су Рим, Париз, Лондон, Барселона, Праг, Мадрид, Нант, Брисел, Задар, Котор, Никозија, Пловдив, Беч, Милано, Атина, Берлин, Амстердам, Единбург и Азорска острва. На овој листи Нови Сад се нашао на иницијативу European Best Destination, који је препознао квалитет туристичке понуде Новог Сада и потенцијал града да се презентује у кругу најзначајнијих европских туристичких дестинација и кандидује се за најбољу дестинацију на овом престижном избору на европском нивоу.

Избор дестинације за титулу „Best Destination 2016“ се врши гласањем, on line на сајту European Best Destination (www.vote.ebdest.in), које траје од 20. јануара до 10. фебруара 2016. године. Дестинација која добије највише гласова добиће титулу „Best Destination 2016“, а биће проглашено и које дестинације су се по броју гласова рангирале на првих десет места. Само присуство Новог Сада на листи најбољих Европских дестинација је изузетан бенефит, који обезбеђује високу видљивост туристичке понуде Града Новог Сада на светском нивоу, која се остварује кроз промоцију туристичких атракција и потенцијала, имајући у виду да је сајт ове организације од 2009. године до сада посећен више од 2.500.000 пута, као и да има више од 70.000 пратилаца на друштвеним мрежама.

„Best Destination“ је само једна од категорија избора дестинација, које European Best Destination, европска организација смештена у Бриселу, организује од 2009. године. Током 2015. године је реализовано више избора у различитим категоријама, од којих бисмо издвојили избор за „Најбољу дестинацију 2015“ коју је добио град Бордо из Француске. На сајту www.europeanbestdestinations.com се могу наћи и остале категорије и резултати избора, на којима је током 2015. године евидентирано више од 320.000 гласова. Линк за овогодишње гласање је http://www.europeanbestdestinations.com/best-of-europe/european-best-des...

Гласање за Нови Сад у категорији „Best Destination 2016“ на сајту www.vote.ebdest.in, изузетно је значајно за туристичку промоцију Новог Сада. У прилог томе говори и искуство прошлогодишњег носиоца титуле „Best Destination 2015“, француског града Бордо, који је током 2015. године забележио пораст броја страних туриста од 10,7 %, док су медији писали о Бордоу 74% више у односу на 2014. годину, што се може посматрати као директна последица и показатељ успешности брендирања дестинације кроз учешће у избору за „Best destination“.

Нови Сад, 21. jануар 2016. године