Čitaj mi

GLASANјE ZA NOVI SAD KAO NAJBOLjU EVROPSKU DESTINACIJU

Novi Sad je uvršten na listu 20 turističkih destinacija Evrope koje su nominovane za titulu „Best Destination 2016“ („Najbolјa destinacija 2016“), pored destinacija kao što su Rim, Pariz, London, Barselona, Prag, Madrid, Nant, Brisel, Zadar, Kotor, Nikozija, Plovdiv, Beč, Milano, Atina, Berlin, Amsterdam, Edinburg i Azorska ostrva. Na ovoj listi Novi Sad se našao na inicijativu European Best Destination, koji je prepoznao kvalitet turističke ponude Novog Sada i potencijal grada da se prezentuje u krugu najznačajnijih evropskih turističkih destinacija i kandiduje se za najbolјu destinaciju na ovom prestižnom izboru na evropskom nivou.

Izbor destinacije za titulu „Best Destination 2016“ se vrši glasanjem, on line na sajtu European Best Destination (www.vote.ebdest.in), koje traje od 20. januara do 10. februara 2016. godine. Destinacija koja dobije najviše glasova dobiće titulu „Best Destination 2016“, a biće proglašeno i koje destinacije su se po broju glasova rangirale na prvih deset mesta. Samo prisustvo Novog Sada na listi najbolјih Evropskih destinacija je izuzetan benefit, koji obezbeđuje visoku vidlјivost turističke ponude Grada Novog Sada na svetskom nivou, koja se ostvaruje kroz promociju turističkih atrakcija i potencijala, imajući u vidu da je sajt ove organizacije od 2009. godine do sada posećen više od 2.500.000 puta, kao i da ima više od 70.000 pratilaca na društvenim mrežama.

„Best Destination“ je samo jedna od kategorija izbora destinacija, koje European Best Destination, evropska organizacija smeštena u Briselu, organizuje od 2009. godine. Tokom 2015. godine je realizovano više izbora u različitim kategorijama, od kojih bismo izdvojili izbor za „Najbolјu destinaciju 2015“ koju je dobio grad Bordo iz Francuske. Na sajtu www.europeanbestdestinations.com se mogu naći i ostale kategorije i rezultati izbora, na kojima je tokom 2015. godine evidentirano više od 320.000 glasova. Link za ovogodišnje glasanje je http://www.europeanbestdestinations.com/best-of-europe/european-best-des...

Glasanje za Novi Sad u kategoriji „Best Destination 2016“ na sajtu www.vote.ebdest.in, izuzetno je značajno za turističku promociju Novog Sada. U prilog tome govori i iskustvo prošlogodišnjeg nosioca titule „Best Destination 2015“, francuskog grada Bordo, koji je tokom 2015. godine zabeležio porast broja stranih turista od 10,7 %, dok su mediji pisali o Bordou 74% više u odnosu na 2014. godinu, što se može posmatrati kao direktna posledica i pokazatelј uspešnosti brendiranja destinacije kroz učešće u izboru za „Best destination“.

Novi Sad, 21. januar 2016. godine