Читај ми

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ВОЈВОДИНА“ ПРОСЛАВИО 110. РОЂЕНДАН

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је Свечаној академији у Српском народном позоришту којом је обележено 110 година од оснивања Фудбалског клуба „Војводина“.

- Због своје пребогате историје и невероватних људи који су је стварали, „Војводина“ је престала да буде само пуко спортско друштво. Она је одавно институција која је стала раме уз раме са Матицом српском и Српским народним позориштем. Клуб страдалника, клуб јунака, клуб који се два пута дизао из пепела, то је наша „Војводина“! Грб овог клуба је нит која повезује бројне генерације Новосађана, а у једно је и чувар сећања на легендарне играче и незаборавне мечеве! Војводина је постала знак јединства и најпрепознатљивији спортски симбол Новог Сада. Традиција и историја овог клуба су синоним за непоколебљиву љубав и оданост према Србији, Војводини, Новом Саду и спорту уопште. Тако из једног дечачког сна из 1914. године, данас имамо огромно и разгранато спортско друштво које је у себе уткало хиљаде и хиљаде непоновљивих људских прича. Јубилеј „Војводине“ је уједно и велики јубилеј за српски фудбал, али и за цео српски спорт. Када поред великих историјских потреса и искушења кроз које смо прошли, нешто код нас траје и развија се 110 година онда је то потврда невероватне љубави  и истрајности која је дубоко укорењена у идентитет Новог Сада. Нека играчи који данас имају част и привилегију да носе црвено-бели дрес, буду достојни знање и умећа својих славних претходника и нека будућност наше „Воше“ буде поплочана победама, радостима и новим трофејима. Срећан ти рођендан, „Стара дамо“! - рекао је Милан Ђурић.

Присутнима су се обратили и председник ФК „Војводина“ Драгољуб Збиљић, почасни председник Удружења ветерана Васа Пушибрк, као и министар омладине и спорта Зоран Гајић, док су у току свечаности приказивани филмови о „Старој дами“ и њеним ветеранима, а након свечаности, на платоу СНП, пред навијачима и великим бројем окупљених грађана, уприличен је ватромет уз наступ новосадског „Биг Бенда“.

- Oво је била централна прослава нашег клуба, обележавање 110 година „Старе даме“, али и века постојања стадиона “Карађорђе” и хвала свима који су својим присуством увеличали наше славље. Очекује нас тешка сезона, али имамо добар тим, верујем у наше играче и то да ће постићи најбоље резултате - рекао је Збиљић.

Нови Сад, 6. март 2024. године