Читај ми

ФУДБАЛСКА УТАКМИЦА „ФРУШКОГОРАЦ“ – „ПЕТРОВА ГОРА“ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствоваo je фудбалским утакмицама које су одигранe између ФК „Фрушкогорац“ из Сремске Каменице и ФК „Петрова Гора“ из Војнића у Хрватској, на стадиону „Фрушкогорац“. Oдигране су две пријатељске утакмице између јуниора и сениора два фудбалска клуба, а градоначелник је, као почасни гост том приликом извео почетни ударац и тиме означио старт такмичења за сениоре.

Том приликом, градоначелник Милош Вучевић је свим фудбалерима пожелео спортску срећу и поручио да спорт увек треба да спаја и буде мост пријатељства.

- Увек ћете имати пријатеље у Новом Саду, а надам се да ћемо следећи пут у улози домаћина видети клуб „Петрова Гора“, односно да ћемо наставити дружење кроз спорт и у гостима у Војнићу – рекао је градоначелник.

Приликом посете овог клуба Србији, Одбор за дијаспору и Србе у региону, у сарадњи са Удружењем коалиције избеглица и Завичајним клубом Кордунаша, у виду спортске опреме уручили су помоћ српском фудбалском клубу „Петрова Гора“, како би тај клуб имао оно што му је неопходно за несметано одвијање спортских активности, а фудбалерима је и градоначелник Вучевић уручио поклоне у виду спортских реквизита.

„Петрова Гора“ је једини српски фудбалски клуб у Хрватској основан 1946. године који је обновљен на шездесету годишњицу од оснивања - 2006. године, а обновили су га Срби повратници у Војнић. Тај клуб уз младе Србе из свих општина Кордуна, окупља и фудбалере хрватске и бошњачке националности са подручја општине Велика Кладуша.

Нови Сад, 28. новембар 2015. године