Čitaj mi

FUDBALSKA UTAKMICA „FRUŠKOGORAC“ – „PETROVA GORA“ U SREMSKOJ KAMENICI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je fudbalskim utakmicama koje su odigrane između FK „Fruškogorac“ iz Sremske Kamenice i FK „Petrova Gora“ iz Vojnića u Hrvatskoj, na stadionu „Fruškogorac“. Odigrane su dve prijateljske utakmice između juniora i seniora dva fudbalska kluba, a gradonačelnik je, kao počasni gost tom prilikom izveo početni udarac i time označio start takmičenja za seniore.

Tom prilikom, gradonačelnik Miloš Vučević je svim fudbalerima poželeo sportsku sreću i poručio da sport uvek treba da spaja i bude most prijateljstva.

- Uvek ćete imati prijatelje u Novom Sadu, a nadam se da ćemo sledeći put u ulozi domaćina videti klub „Petrova Gora“, odnosno da ćemo nastaviti druženje kroz sport i u gostima u Vojniću – rekao je gradonačelnik.

Prilikom posete ovog kluba Srbiji, Odbor za dijasporu i Srbe u regionu, u saradnji sa Udruženjem koalicije izbeglica i Zavičajnim klubom Kordunaša, u vidu sportske opreme uručili su pomoć srpskom fudbalskom klubu „Petrova Gora“, kako bi taj klub imao ono što mu je neophodno za nesmetano odvijanje sportskih aktivnosti, a fudbalerima je i gradonačelnik Vučević uručio poklone u vidu sportskih rekvizita.

„Petrova Gora“ je jedini srpski fudbalski klub u Hrvatskoj osnovan 1946. godine koji je obnovljen na šezdesetu godišnjicu od osnivanja - 2006. godine, a obnovili su ga Srbi povratnici u Vojnić. Taj klub uz mlade Srbe iz svih opština Korduna, okuplja i fudbalere hrvatske i bošnjačke nacionalnosti sa područja opštine Velika Kladuša.

Novi Sad, 28. novembar 2015. godine