Читај ми

''ФЕСТИВАЛ ЉУБАВИ'' ОД 3. ДО 24. ФЕБРУАРА У НОВОМ САДУ

Трећи ''Фестивал љубави'' биће одржан на Тргу слободе и на још неколико локација у Новом Саду, од 3. до 24. фебруара. Манифестацију организују удружења Subsidium, HBO Color Media Events, компаније Color Media Communications и Ninamedia, уз подршку Града Новог Сада. Како је рекла представница организатора Милена Бига, идеја Фестивала је да се, кроз сарадњу са установама културе, у оквиру тематике љубави, представе музичари, писци, сликари и други уметници.

- Овом манифестацијом, условно речено, отварамо сезону фестивала у нашем граду, познатом по квалитетним програмима који привлаче бројне туристе. ''Фестивал љубави'' обједињује културне, креативне, забавне и туристичке садржаје и то је један од његових битних аспеката. Организатори се потруде да сарађују са организацијама и установама културе, са самосталним уметницима и на тај начин доприносе квалитету културне понуде града. Верујем да ће и овога пута занимљивом понудом оправдати поверење и испунити очекивања – нагласио је члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

Како се чуло на конференцији за новинаре у Градској кући, отварање Фестивала заказано је за недељу у 18 часова на Тргу слободе, а први ће наступити дечји хор ''Звончићи'', потом у 19 часова наступа Red Hot Chili Peppers Tribute band, уз традиционално пуштање балона у облику срца.

- И ове године на Фестивалу учествују Галерија Матице српске и Спомен збирка Павла Бељанског које ће представити дела из својих галерија са љубавном тематиком. У Музеју савремене уметности Војводине организујемо пројекцију домаћих филмских класика, а у Нови Сад доводимо потомке или пријатеље, неких од највећих југословенских глумаца који више нису са нама. Организујемо и хуманитарну акцију да деци и омладини Дневног боравка Центра за социјални рад купимо клавијатуру која им је потребна за наступе, а њих ћемо моћи да чујемо 13. фебруара – истакла је представница компаније Color Media Communications Јелена Јовичић.

- Вокални састав ''Музика срца'', који већ девет година промовише вишегласно певање, присутан је на ''Фестивалу љубави'' од самог почетка, а ове године на Дан заљубљених извешће најлепше љубавне нумере светске поп музике, филмске музике и мјузикла – казала је уметнички руководилац састава др Светлана Ракић.

Како је изјавио туристички водич Срђан Бошковић, агенција ''Путоказ 021'' поклониће посетиоцима Фестивала тематску шетњу посвећену љубавима Новог Сада, и то 13. фебруара, а скуп је предвиђен у 17 часова код споменика Светозара Милетића. Заинтересовани треба да се пријаве путем Фејсбук странице Фестивала.

Нови Сад, 30. јануар 2019. године