Čitaj mi

''FESTIVAL LJUBAVI'' OD 3. DO 24. FEBRUARA U NOVOM SADU

Treći ''Festival lјubavi'' biće održan na Trgu slobode i na još nekoliko lokacija u Novom Sadu, od 3. do 24. februara. Manifestaciju organizuju udruženja Subsidium, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada. Kako je rekla predstavnica organizatora Milena Biga, ideja Festivala je da se, kroz saradnju sa ustanovama kulture, u okviru tematike lјubavi, predstave muzičari, pisci, slikari i drugi umetnici.

- Ovom manifestacijom, uslovno rečeno, otvaramo sezonu festivala u našem gradu, poznatom po kvalitetnim programima koji privlače brojne turiste. ''Festival lјubavi'' objedinjuje kulturne, kreativne, zabavne i turističke sadržaje i to je jedan od njegovih bitnih aspekata. Organizatori se potrude da sarađuju sa organizacijama i ustanovama kulture, sa samostalnim umetnicima i na taj način doprinose kvalitetu kulturne ponude grada. Verujem da će i ovoga puta zanimlјivom ponudom opravdati poverenje i ispuniti očekivanja – naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Kako se čulo na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, otvaranje Festivala zakazano je za nedelјu u 18 časova na Trgu slobode, a prvi će nastupiti dečji hor ''Zvončići'', potom u 19 časova nastupa Red Hot Chili Peppers Tribute band, uz tradicionalno puštanje balona u obliku srca.

- I ove godine na Festivalu učestvuju Galerija Matice srpske i Spomen zbirka Pavla Belјanskog koje će predstaviti dela iz svojih galerija sa lјubavnom tematikom. U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine organizujemo projekciju domaćih filmskih klasika, a u Novi Sad dovodimo potomke ili prijatelјe, nekih od najvećih jugoslovenskih glumaca koji više nisu sa nama. Organizujemo i humanitarnu akciju da deci i omladini Dnevnog boravka Centra za socijalni rad kupimo klavijaturu koja im je potrebna za nastupe, a njih ćemo moći da čujemo 13. februara – istakla je predstavnica kompanije Color Media Communications Jelena Jovičić.

- Vokalni sastav ''Muzika srca'', koji već devet godina promoviše višeglasno pevanje, prisutan je na ''Festivalu lјubavi'' od samog početka, a ove godine na Dan zalјublјenih izvešće najlepše lјubavne numere svetske pop muzike, filmske muzike i mjuzikla – kazala je umetnički rukovodilac sastava dr Svetlana Rakić.

Kako je izjavio turistički vodič Srđan Bošković, agencija ''Putokaz 021'' pokloniće posetiocima Festivala tematsku šetnju posvećenu lјubavima Novog Sada, i to 13. februara, a skup je predviđen u 17 časova kod spomenika Svetozara Miletića. Zainteresovani treba da se prijave putem Fejsbuk stranice Festivala.

Novi Sad, 30. januar 2019. godine