Читај ми

ЕВИДЕНТИРАЊЕ ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА И СВИХ РОЂЕНИХ НА ПРОСТОРУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЗА ВЕЋУ ИЗЛАЗНОСТ НА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ НА КиМ

Са жељом и у најбољој намери да обезбеди што већу излазност интерно расељених лица, као и свих рођених на простору Косова и Метохије, на локалне изборе на КиМ, Град Нови Сад почев од 22. aвгуста 2013. године, врши неопходне припремне радње.

Град Нови Сад позива сва интерно расељена лица, са боравиштем на простору Града Новог Сада, као и све рођене на простору Косова и Метохије, да приступе евидентирању (регистрацији). Евидентирају се ( региструју) лица која имају право гласа и она лица која на дан 3. новембра 2013. године стичу право гласа (постају пунолетни).

Евидентирање (регистрација) се врши до 2. септембра 2013. године у просторијама месних заједница, радним данима, у радно време месних заједница.

Моле се интерно расељена лица, као и рођени на простору Косова и Метохије, да приликом приступања евидентирању (регистрацији) са собом понесу лични идентификациони документ (легитимација интерно расељеног лица, лична карта). Евидентирању (регистрацији) може приступити један одрасли члан породичног домаћинства тако што ће са собом понети лична документа свих чланова породице са правом гласа (личне карате, легитимације расељених лица, пасоше и слично).

Нови Сад, 23. август 2013. године