Читај ми

„ДРВО ЖИВОТА“ KAO СИМБОЛ НОВОГ ЖИВОТА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовали су акцији Клиничког центра Војводине „Дрво живота – симбол новог живота“ која је део пројекта промоције трансплатације и донације органа „Шанса за нови живот“. На углу Булевара Цара Лазара и Сунчаног кеја градоначелник је посадио дрво у будућем Универзитетском парку, а акцију су подржали и студенти медицине, ђаци медицинске школе и трансплантирани пацијенти.

- Сваке године велики број људских живота буде спашен захваљујући људима који су завештали своје органе и породицама које су их у томе подржале. Нико од нас не зна шта живот носи и таква помоћ је увек потребна. Садња дрвета је симболичан гест захвалности свима који су на овакав начин некоме помогли. Ја позивам све суграђане да потпишу донорске картице и завештају органе којима ће једног дана бити спашени људски животи - рекао је градоначелник.

Акцијом „Дрво живота-симбол новог живота“ исказује се захвалност свим породицама давалаца органа, који су у тешком тренутку, хумано поступили и омогућили да неком спасу и продуже живот, јер поклањање живота другој особи представља највиши одраз хуманости, несебичности и људске племенитости. План је да се сваке године посади ново Дрво живота, као знак захвалности свим породицама које су хумано и несебично поступиле, а биће направљен и „Меморијални парк“посвећен овим породицама.

Нови Сад, 15. новембар 2011. године