Čitaj mi

„DRVO ŽIVOTA“ KAO SIMBOL NOVOG ŽIVOTA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovali su akciji Kliničkog centra Vojvodine „Drvo života – simbol novog života“ koja je deo projekta promocije transplatacije i donacije organa „Šansa za novi život“. Na uglu Bulevara Cara Lazara i Sunčanog keja gradonačelnik je posadio drvo u budućem Univerzitetskom parku, a akciju su podržali i studenti medicine, đaci medicinske škole i transplantirani pacijenti.

- Svake godine veliki broj ljudskih života bude spašen zahvaljujući ljudima koji su zaveštali svoje organe i porodicama koje su ih u tome podržale. Niko od nas ne zna šta život nosi i takva pomoć je uvek potrebna. Sadnja drveta je simboličan gest zahvalnosti svima koji su na ovakav način nekome pomogli. Ja pozivam sve sugrađane da potpišu donorske kartice i zaveštaju organe kojima će jednog dana biti spašeni ljudski životi - rekao je gradonačelnik.

Akcijom „Drvo života-simbol novog života“ iskazuje se zahvalnost svim porodicama davalaca organa, koji su u teškom trenutku, humano postupili i omogućili da nekom spasu i produže život, jer poklanjanje života drugoj osobi predstavlja najviši odraz humanosti, nesebičnosti i ljudske plemenitosti. Plan je da se svake godine posadi novo Drvo života, kao znak zahvalnosti svim porodicama koje su humano i nesebično postupile, a biće napravljen i „Memorijalni park“posvećen ovim porodicama.

Novi Sad, 15. novembar 2011. godine