Читај ми

ДОМ У ВЕТЕРНИКУ ДОБИО СЕНЗОРНУ СОБУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовали су отварању сензорне собе у Дому "Ветерник" која је намењена деци и омладини са поремећајем сензорне интеграције. Соба је уређена на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Електропривреде Србије, која је за опремање издвојила 750 000 динара.

- Овде смо данас да пружимо конкретну помоћ корисницима, односно деци која бораве у Дому за децу и омладину ометену у развоју "Ветерник" и да побољшамо услове за рад те установе. Обавеза свих нас, свих институција од републичког, преко покрајинског до градског нивоа, је да максимално помажемо овакве установе у складу са својим капацитетима и могућностима.  Посебно сам захвалан Министарству на чијем челу је господин Вулин и свим донаторима који су помогли, на челу са "Електропривредом Србије", као и другим донаторима. Драго ми је да је присутна друштвена одговорност наших компанија које су спремне да део остварене зараде и профита, усмере на квалитетне ствари од општег друштвеног интереса - рекао је градоначелник Вучевић.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин захвалио се "Електропривреди Србије" и Друштву лекара Војводине на разумевању, односно на томе што схватају колико је битно бити уз децу која бораве у овој и сличним институцијама.

- То су компаније које схватају колико је важно живот тој деци и омладини учинити мало бољим. Слоган "Електропривреде Србије" је Укључи се у живот. Данас смо ову децу укључили, интегрисали у један бољи простор, са бољим условима за боравак, јер сада имају сензорну собу која ће значајно помоћи стимулацију њихових чула и олакшати рад терапеутима и другим стручњацима. Ово је четврта сензорна соба коју смо захваљујући донаторима успели да реализујемо, на опште задовољство, јер ће сада  деца ометена у развоју имати прилику за квалитетнији живот - рекао је министар Вулин и захвалио се градоначелнику Вучевићу на сарадњи, рекавши да све институције у систему социјалне заштите у Новом Саду одлично фунционишу, а захваљујући одговорној социјалној политици локалне самоуправе, улаже се чак и у оне установе где се Град Нови Сад не појављује као оснивач, а које се налазе на територији града.

"Електропривреда Србије" је већ донирала 2 500 000 динара за комплетне радове и неопходу опрему сензорних соба у Дому за децу и омладину "Драгутин Филиповић-Јуса" у Београду, у Установи за децу и младе "Шабац" и у Дому за смештај одраслих лица "Кулина".

Нови Сад, 2. јануар 2016. године