Čitaj mi

DOM U VETERNIKU DOBIO SENZORNU SOBU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prisustvovali su otvaranju senzorne sobe u Domu "Veternik" koja je namenjena deci i omladini sa poremećajem senzorne integracije. Soba je uređena na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Elektroprivrede Srbije, koja je za opremanje izdvojila 750 000 dinara.

- Ovde smo danas da pružimo konkretnu pomoć korisnicima, odnosno deci koja borave u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju "Veternik" i da poboljšamo uslove za rad te ustanove. Obaveza svih nas, svih institucija od republičkog, preko pokrajinskog do gradskog nivoa, je da maksimalno pomažemo ovakve ustanove u skladu sa svojim kapacitetima i mogućnostima. Posebno sam zahvalan Ministarstvu na čijem čelu je gospodin Vulin i svim donatorima koji su pomogli, na čelu sa "Elektroprivredom Srbije", kao i drugim donatorima. Drago mi je da je prisutna društvena odgovornost naših kompanija koje su spremne da deo ostvarene zarade i profita, usmere na kvalitetne stvari od opšteg društvenog interesa - rekao je gradonačelnik Vučević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zahvalio se "Elektroprivredi Srbije" i Društvu lekara Vojvodine na razumevanju, odnosno na tome što shvataju koliko je bitno biti uz decu koja borave u ovoj i sličnim institucijama.

- To su kompanije koje shvataju koliko je važno život toj deci i omladini učiniti malo boljim. Slogan "Elektroprivrede Srbije" je Uključi se u život. Danas smo ovu decu uključili, integrisali u jedan bolji prostor, sa boljim uslovima za boravak, jer sada imaju senzornu sobu koja će značajno pomoći stimulaciju njihovih čula i olakšati rad terapeutima i drugim stručnjacima. Ovo je četvrta senzorna soba koju smo zahvaljujući donatorima uspeli da realizujemo, na opšte zadovoljstvo, jer će sada deca ometena u razvoju imati priliku za kvalitetniji život - rekao je ministar Vulin i zahvalio se gradonačelniku Vučeviću na saradnji, rekavši da sve institucije u sistemu socijalne zaštite u Novom Sadu odlično funcionišu, a zahvaljujući odgovornoj socijalnoj politici lokalne samouprave, ulaže se čak i u one ustanove gde se Grad Novi Sad ne pojavljuje kao osnivač, a koje se nalaze na teritoriji grada.

"Elektroprivreda Srbije" je već donirala 2 500 000 dinara za kompletne radove i neophodu opremu senzornih soba u Domu za decu i omladinu "Dragutin Filipović-Jusa" u Beogradu, u Ustanovi za decu i mlade "Šabac" i u Domu za smeštaj odraslih lica "Kulina".

Novi Sad, 2. januar 2016. godine