Читај ми

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ ШКОЛЕ У СПОРТСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је свечаности у ОШ „Жарко Зрењанин“ поводом доделе признања најуспешнијим основним и средњим школама на школским спортским такмичењима у 2015/2016. години. У протеклој години у школским спортским такмичењима које је организовао Савез за школски спорт и олимпијско васпитање Новог Сада учествовало је око 6000 ученика основних и средњих школа. Они су се такмичили у стоном тенису, пливању, рукомету, одбојци, кошарци, спортској гимнастици, малом фудбалу, стрељаштву, атлетици, кросу и малим олимпијским играма, каратеу, џудоу и тенису.

- Градска управа за спорт и омладину препознаје значај школског спорта и издваја значајна средства за ту намену. Најлепше је додељивати признања ученицима који су остварили успех, јер се тако показаује однос Града према њиховом раду и труду. Ми вреднујемо свако њихово залагање и подстичемо их да наставе да остварују успехе. Сматрам да су њиховим одличјима, поред подршке породице, свакако допринели и наставници, јер они поред физичке спреме улажу и у учење деце правим вредностима и здравим стиловима живота - изјавио је Огњен Цвјетићанин и честитао школама на признањима за најбоље резултате на спортским такмичењима, од општинског до републичког нивоа, у претходној школској години.

Доделу признања најуспешнијим школама у спортским такмичењима организује Савез за школски спорт града Новог Сада који сагледава резултате основних и  средњих школа. Рангира се сваки успех у школском спорту екипно и појединачно, на општинском, окружном, међуокружном и републичком нивоу што школама доноси одређени број бодова.

Према тим критеријумима, у 2016. години најуспешнија је Основна школа "Петефи Шандор", на другом месту је школа "Јожеф Атила", а на трећем "Жарко Зрењанин". У категорији средњих школа за најбољу је проглашена Гимназија "Јован Јовановић Змај", друго место је заузела Средња школа "Светозар Милетић", а трећепласирана је Саобраћајна школа „Пинки“.

Нови Сад, 24. новембар 2016. године