Čitaj mi

DODELjENA PRIZNANjA ZA NAJUSPEŠNIJE ŠKOLE U SPORTSKIM TAKMIČENjIMA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanosti u OŠ „Žarko Zrenjanin“ povodom dodele priznanja najuspešnijim osnovnim i srednjim školama na školskim sportskim takmičenjima u 2015/2016. godini. U protekloj godini u školskim sportskim takmičenjima koje je organizovao Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Novog Sada učestvovalo je oko 6000 učenika osnovnih i srednjih škola. Oni su se takmičili u stonom tenisu, plivanju, rukometu, odbojci, košarci, sportskoj gimnastici, malom fudbalu, streljaštvu, atletici, krosu i malim olimpijskim igrama, karateu, džudou i tenisu.

- Gradska uprava za sport i omladinu prepoznaje značaj školskog sporta i izdvaja značajna sredstva za tu namenu. Najlepše je dodeljivati priznanja učenicima koji su ostvarili uspeh, jer se tako pokazauje odnos Grada prema njihovom radu i trudu. Mi vrednujemo svako njihovo zalaganje i podstičemo ih da nastave da ostvaruju uspehe. Smatram da su njihovim odličjima, pored podrške porodice, svakako doprineli i nastavnici, jer oni pored fizičke spreme ulažu i u učenje dece pravim vrednostima i zdravim stilovima života - izjavio je Ognjen Cvjetićanin i čestitao školama na priznanjima za najbolje rezultate na sportskim takmičenjima, od opštinskog do republičkog nivoa, u prethodnoj školskoj godini.
Dodelu priznanja najuspešnijim školama u sportskim takmičenjima organizuje Savez za školski sport grada Novog Sada koji sagledava rezultate osnovnih i srednjih škola. Rangira se svaki uspeh u školskom sportu ekipno i pojedinačno, na opštinskom, okružnom, međuokružnom i republičkom nivou što školama donosi određeni broj bodova.
Prema tim kriterijumima, u 2016. godini najuspešnija je Osnovna škola "Petefi Šandor", na drugom mestu je škola "Jožef Atila", a na trećem "Žarko Zrenjanin". U kategoriji srednjih škola za najbolju je proglašena Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", drugo mesto je zauzela Srednja škola "Svetozar Miletić", a trećeplasirana je Saobraćajna škola „Pinki“.

Novi Sad, 24. novembar 2016. godine