Читај ми

ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ НА УНАПРЕЂИВАЊУ КОМУНАЛНОГ РЕДА У НОВОМ САДУ

На конференцији за новинаре у Градској кући чланица Градског већа за комуналне послове Гордана Пушић представила је  резултате рада надлежних градских управа на унапређивању комуналног реда у Новом Саду у периоду од 2008. до 2012. године.Конференцији су присуствовали и директорка ЈКП „Градско Зеленило“ Наташа Рашета, директор ЈКП „Водовод и канализација“ Бранко Бјелајац, директор ЈКП „Информатика“ Зоран Делић, директорка ЈКП „Лисје“ Јасмина Бајкин Јовановић, начелница Градске управе за комуналне послове Лидија Томаш и начелник Комуналне инспекције Жељко Радуловић.

Том приликом Гордана Пушић представила  је најважније инвестиције реализоване у периоду од 2008. до 2012. године.

-Изузетно је побољшан квалитет одржавања чистоће на територији Града Новог Сада. Поред набавке неопходне механизације, спремишта за одлагање отпада,  уградње линије за секундарну сепарацију отпада са ротационим ситом и тргачем кеса ради се на изградњи рециклажног дворишта на локацији градске депоније. Такође,  од 2008. до 2012. године уложено је 110.498.000 динара за чишћење дивљих депонија на неколико хиљада локација на територији Града Новог Сада, а 23.800.000 динара средстава планирано је за те намене у 2012. години- рекла је Гордана Пушић.

Током конференције Гордана Пушић је навела да је ЈКП „Водовод и канализација“ урадило велике ствари за Град које годинама уназад нису решаване, нагласивши да је канализација на Телепу у потпуности завршена, а да је ЈКП „Топлана“ унапредилoсистем грејања пуштањем у рад Топлане „Север“чиме ће грађани имати сигурнију и квалитетнију испоруку топлотне енергије.

- Градско зеленило је имало веома много посла последње три и по године. Дуплиран је проценат зеленила у Новом Саду у  односу на затечено стање рекла је директорка „Зеленила“ Наташа Рашета и истакла да је  засађено је 22700 комада дрвећа, и први пут су изграђени и заливни системи у дужини од 2850 км.

Током четири године улагана су средства за побољшање услова рада на новосадским пијацама, а решен је проблем недостатка пијачног простора у Петроварадину док ће Сремска Каменица ускоро добити нови објекат Месне заједнице где ће бити смештена и пијаца.

Директор Информатике Зоран Делић рекао је да је развој сектора информационих технологијавеома битан за Град, и да је изграђено  150 км оптичке мреже, и постављено 850 камера за видео надзору оквиру акције „Нови Сад безбедан град“.

 

Ефективан рад Управе за инспекцијске послове и увођење комуналне полиције допринеле су бољем одржавању комуналног реда, односно контроли спровођења градских одлука и пружиле максималну подршку Новосађанима у ванредним приликама.

 

Нови Сад, 22. март 2012. године