Čitaj mi

DOBRI REZULTATI NA UNAPREĐIVANJU KOMUNALNOG REDA U NOVOM SADU

Na konferenciji za novinare u Gradskoj kući članica Gradskog veća za komunalne poslove Gordana Pušić predstavila je  rezultate rada nadležnih gradskih uprava na unapređivanju komunalnog reda u Novom Sadu u periodu od 2008. do 2012. godine. Konferenciji su prisustvovali i direktorka JKP „Gradsko Zelenilo“ Nataša Rašeta, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Branko Bjelajac, direktor JKP „Informatika“ Zoran Delić, direktorka JKP „Lisje“ Jasmina Bajkin Jovanović, načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Lidija Tomaš i načelnik Komunalne inspekcije Željko Radulović.
Tom prilikom Gordana Pušić predstavila  je najvažnije investicije realizovane u periodu od 2008. do 2012. godine.
-Izuzetno je poboljšan kvalitet održavanja čistoće na teritoriji Grada Novog Sada. Pored nabavke neophodne mehanizacije, spremišta za odlaganje otpada,  ugradnje linije za sekundarnu separaciju otpada sa rotacionim sitom i trgačem kesa radi se na izgradnji reciklažnog dvorišta na lokaciji gradske deponije. Takođe,  od 2008. do 2012. godine uloženo je 110.498.000 dinara za čišćenje divljih deponija na nekoliko hiljada lokacija na teritoriji Grada Novog Sada, a 23.800.000 dinara sredstava planirano je za te namene u 2012. godini - rekla je Gordana Pušić.
Tokom konferencije Gordana Pušić je navela da je JKP „Vodovod i kanalizacija“ uradilo velike stvari za Grad koje godinama unazad nisu rešavane, naglasivši da je kanalizacija na Telepu u potpunosti završena, a da je JKP „Toplana“ unapredilo sistem grejanja puštanjem u rad Toplane „Sever“ čime će građani imati sigurniju i kvalitetniju isporuku toplotne energije.
- Gradsko zelenilo je imalo veoma mnogo posla poslednje tri i po godine. Dupliran je procenat zelenila u Novom Sadu u  odnosu na zatečeno stanje rekla je direktorka „Zelenila“ Nataša Rašeta i istakla da je  zasađeno je 22700 komada drveća, i prvi put su izgrađeni i zalivni sistemi u dužini od 2850 km.
Tokom četiri godine ulagana su sredstva za poboljšanje uslova rada na novosadskim pijacama, a rešen je problem nedostatka pijačnog prostora u Petrovaradinu dok će Sremska Kamenica uskoro dobiti novi objekat Mesne zajednice gde će biti smeštena i pijaca.
Direktor Informatike Zoran Delić rekao je da je razvoj sektora informacionih tehnologija veoma bitan za Grad, i da je izgrađeno  150 km optičke mreže, i postavljeno 850 kamera za video nadzor u okviru akcije „Novi Sad bezbedan grad“.

Efektivan rad Uprave za inspekcijske poslove i uvođenje komunalne policije doprinele su boljem održavanju komunalnog reda, odnosno kontroli sprovođenja gradskih odluka i pružile maksimalnu podršku Novosađanima u vanrednim prilikama.

Novi Sad, 22. mart 2012. godine