Читај ми

ДИРЕКТАН ПРЕНОС ОПЕРЕ КАРМЕН НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Kонференцијa за новинаре поводом директног сателитског преноса опере Кармен који ће, под покровитељством града, бити организован у петак 18. јуна у 19.45 часова на Тргу слободе, одржана је данас у Градској кући, а домаћин је био члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ.

 

- Мени је увек драго када се Нови Сад издваја по добром. Наш град једини је у Србији који ће омогућити грађанима да у петак 18. јуна бесплатно уживају у опери Кармен. Вива Европа 2010 део је мисије Европске комисије у борби против сиромаштва и социјалног отуђења што предствља веома важан аспект догађаја.– истакао је Бурсаћ и позвао све поклонике музике да у петак дођу на Трг слободе и да уживају у опери, како бисмо још једном заједно показали да је Нови Сад центар културних догађања и место правих вредности.

 

Сателитски пренос опере „Кармен“ Жоржа Бизеа из Уметничког центра краљице Софије (Валенсија, Краљевина Шпанија), на Тргу слободе организују удружење грађана Страда НС и Музичка омладина Новог Сада.

 

Према речима представника МОНС-а Милана Радуловића значај тог догађаја је и у чињеници да ће промотивни спот о Новом Саду бити емитован у паузама између чинова у 43 града у којима се организује пренос. Он је такође нагласио да ће публика имати прилику да ужива у правом оперском спектаклу с обзиром на то да је редитељ Карлос Саура, а диригент Зубин Мехта.

 

Исмет Атић из удружења грађана Страда НС објаснио је да је за пренос обезбеђена врхунска техника која гарантује врхунски квалитет и најавио да ће Трг слободе бити претворен у право позориште са 2200 места за седење.

 

 

Нови Сад, 16. јун 2010. године