Čitaj mi

DIREKTAN PRENOS OPERE KARMEN NA TRGU SLOBODE

Konferencija za novinare povodom direktnog satelitskog prenosa opere Karmen koji će, pod pokroviteljstvom grada, biti organizovan u petak 18. juna u 19.45 časova na Trgu slobode, održana je danas u Gradskoj kući, a domaćin je bio član Gradskog veća za kulturu mr Andrej Bursać.

 

- Meni je uvek drago kada se Novi Sad izdvaja po dobrom. Naš grad jedini je u Srbiji koji će omogućiti građanima da u petak 18. juna besplatno uživaju u operi Karmen. Viva Evropa 2010 deo je misije Evropske komisije u borbi protiv siromaštva i socijalnog otuđenja što predstvlja veoma važan aspekt događaja.– istakao je Bursać i pozvao sve poklonike muzike da u petak dođu na Trg slobode i da uživaju u operi, kako bismo još jednom zajedno pokazali da je Novi Sad centar kulturnih događanja i mesto pravih vrednosti.

 

Satelitski prenos opere „Karmen“ Žorža Bizea iz Umetničkog centra kraljice Sofije (Valensija, Kraljevina Španija), na Trgu slobode organizuju udruženje građana Strada NS i Muzička omladina Novog Sada.

 

Prema rečima predstavnika MONS-a Milana Radulovića značaj tog događaja je i u činjenici da će promotivni spot o Novom Sadu biti emitovan u pauzama između činova u 43 grada u kojima se organizuje prenos. On je takođe naglasio da će publika imati priliku da uživa u pravom operskom spektaklu s obzirom na to da je reditelj Karlos Saura, a dirigent Zubin Mehta.

 

Ismet Atić iz udruženja građana Strada NS objasnio je da je za prenos obezbeđena vrhunska tehnika koja garantuje vrhunski kvalitet i najavio da će Trg slobode biti pretvoren u pravo pozorište sa 2200 mesta za sedenje.

 

 

Novi Sad, 16. jun 2010. godine