Читај ми

ДЕЦА ИЗ ПУ „РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Поводом „Дечје недеље“, а у оквиру акције „Кад порастем бићу“ градоначелник Новог Сада Милош Вучевић угостио је преко стотину малишана из пет вртића ПУ „Радосно детињство“ којима су том приликом представљени радни процеси који се одвијају у Градској кући. Градоначелник је предшколцима причао о свом послу и пружио им прилику да му постављају питања која их занимају, а потом су се дечица упознала и са радом свих запослених у Градској кући. Они су видели како раде чланови Градског већа, секретарице и Служба извршних органа Града, а све у циљу стицања појма о евентуалном будућем занимању.

- Деца су наше највеће богатство и увек је задовољство угостити их и чути њихово мишљење. Мислим да им је данас било занимљиво да виде Градску кућу и начин на који све овде функционише, да причају са нама и упознају се са задужењима свих запослених. Занимљиво је било чути како они виде посао градоначелника и каква је њихова перцепција функционисања града. Они су прецизнији у оценама од већине одраслих,  а посебно ме је фасцинирао један плакат који сам добио на поклон. У питању је план града који је направљен у две верзије -  на једној страни је урбанистички неуређен и еколошки загађен град, а са друге стране је понуђена као алтернатива слика сређеног града, града по мери свих његових становника у којем грађани уживају. Велику захвалост дугујемо васпитачицама ПУ „Радосно детињство“ које се посвећују нашој деци са много љубави и пажње, што се данас могло видети на дечјим раздраганим лицима. Град подржава све активности које се спроводе у оквиру „Дечје недеље“, али ми настојимо да поред ове протоколарне недеље, сваког дана у години водимо рачуна о нашим најмлађим суграђанима, да одрастају безбрижно и срећно - рекао је градоначелник Вучевић и захвалио се дечици на многобројним даровима које су за ову прилику направили, а у којима су исказали љубав према Новом Саду.

Градоначелник је након пријема угостио у свом кабинету и девојчицу Симону која му је раније упутила писмо у којем је поставила питања везана за посао градоначелника и Градску кућу. Подстакнут њеним питањима, градоначелник је у оквиру „Дечје недеље“ уприличио данашњи сусрет са малишанима из Предшколске установе.

Нови Сад, 11. октобар 2013. године