Čitaj mi

DECA IZ PU „RADOSNO DETINJSTVO“ KOD GRADONAČELNIKA

Povodom „Dečje nedelje“, a u okviru akcije „Kad porastem biću“ gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ugostio je preko stotinu mališana iz pet vrtića PU „Radosno detinjstvo“ kojima su tom prilikom predstavljeni radni procesi koji se odvijaju u Gradskoj kući. Gradonačelnik je predškolcima pričao o svom poslu i pružio im priliku da mu postavljaju pitanja koja ih zanimaju, a potom su se dečica upoznala i sa radom svih zaposlenih u Gradskoj kući. Oni su videli kako rade članovi Gradskog veća, sekretarice i Služba izvršnih organa Grada, a sve u cilju sticanja pojma o eventualnom budućem zanimanju.

- Deca su naše najveće bogatstvo i uvek je zadovoljstvo ugostiti ih i čuti njihovo mišljenje. Mislim da im je danas bilo zanimljivo da vide Gradsku kuću i način na koji sve ovde funkcioniše, da pričaju sa nama i upoznaju se sa zaduženjima svih zaposlenih. Zanimljivo je bilo čuti kako oni vide posao gradonačelnika i kakva je njihova percepcija funkcionisanja grada. Oni su precizniji u ocenama od većine odraslih,  a posebno me je fascinirao jedan plakat koji sam dobio na poklon. U pitanju je plan grada koji je napravljen u dve verzije -  na jednoj strani je urbanistički neuređen i ekološki zagađen grad, a sa druge strane je ponuđena kao alternativa slika sređenog grada, grada po meri svih njegovih stanovnika u kojem građani uživaju. Veliku zahvalost dugujemo vaspitačicama PU „Radosno detinjstvo“ koje se posvećuju našoj deci sa mnogo ljubavi i pažnje, što se danas moglo videti na dečjim razdraganim licima. Grad podržava sve aktivnosti koje se sprovode u okviru „Dečje nedelje“, ali mi nastojimo da pored ove protokolarne nedelje, svakog dana u godini vodimo računa o našim najmlađim sugrađanima, da odrastaju bezbrižno i srećno - rekao je gradonačelnik Vučević i zahvalio se dečici na mnogobrojnim darovima koje su za ovu priliku napravili, a u kojima su iskazali ljubav prema Novom Sadu.

Gradonačelnik je nakon prijema ugostio u svom kabinetu i devojčicu Simonu koja mu je ranije uputila pismo u kojem je postavila pitanja vezana za posao gradonačelnika i Gradsku kuću. Podstaknut njenim pitanjima, gradonačelnik je u okviru „Dečje nedelje“ upriličio današnji susret sa mališanima iz Predškolske ustanove.

Novi Sad, 11. oktobar 2013. godine