Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА ПРИВРЕДНИКА И ГРАДОНАЧЕЛНИКА ИЗ ФРАНЦУСКЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је делегацију коју чине градоначелници и привредници из различитих француских департмана. Том приликом гостима из Француске представљени су кроз презентације привредни потенцијали Града Новог Сада из више аспеката. Стручњаци из различитих области представили су Нови Сад кроз призму локалног економског развоја, Новог Сада као универзитетског центра, затим кроз развој привредних потенцијала, као и кораци који се предузимају на пољу унапређења културе која значајно утиче на позиционирање града на мапи Европе.

- Град Нови Сад предано ради на спровођењу једног од приритетних циљева а то је развој привреде и стварање повољне пословне климе. Наш план је да створимо стабилно окружење за привлачење улагања и за сарадњу са потенцијалним инвеститорима. Ова посета организована је захваљујући амбасадору Србије у Француској Њ.Е. Рајку Ристићу и то је  први корак у будућој  сарадњи француских локалних самоуправа и Новог Сада. Развијање и неговање пријатељских односа са Француском умногоме доприноси интезивирању сарадничких односа у виталним друштвено–економским областима. Жеља нам је да вам се представимо у пуном сјају, да вам прикажемо неке од значајних референци Новог Сада као административног и универзитетског центра са богатом културном баштином - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и пожелео гостима из Француске пријатан боравак у Новом Саду.

Шеф делегације из Француске која је данас посетила Нови Сад господин Мишел Туле рекао је да се након упознавања привредника и градоначелника из Француске са потенцијалима града Новог Сада отвара простор за разговор о темама од локалног интереса, као конструктивна размена идеја о сарадњи представника локалне власти и компанија из Француске и Србије.
- Сматрамо да имате велики потенцијал и било би нормало да се економске везе између наше две земље побољшају – рекао је Мишел Туле, градоначелник Гањија.

У званичном делу презентован је Град Нови Сад као средина са повољним пословним окружењем, а најзначајније податке интересантне инвеститорима изложила је шефица Канцеларије за локални економски развој Оливера Симовић. Након тога, Град Нови Сад посматран кроз призму образовних потенцијала као значајан универзитетски центар у земљи, представили су проф. др Мирослав Весковић и проф. др Павле Секеруш са Универзитета у Новом Саду. Директор Регионалне привредне коморе Нови Сад Милорад Радојевић обратио се присутнима излажући чињенице о привредним потенцијалима Новог Сада, а др Андреј Фајгељ, директор Културног центра Новог Сада, предочио је преданост градске администарције која ради на томе да град стекне статус кандидата за Европску престоницу културе 2020. године.

Нови Сад, 20. септембар 2013. године