Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА МОНГОЛИЈЕ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући, делегацију Монголије на челу са министром спољних послова Монголије и чланом монголског парламента Лувсанванданом Болдом.

- Веома ми је драго што сте нас посетили на данашњи дан, јер је то један од најзначајнијих датума у историји Новог Сада – рекао је градоначелник Вучевић. Током састанка градоначелник је упознао делегацију Монголије са привредним потенцијалима Новог Сада и истакао да актуелна Градска управа активно ради на побољшању пословне климе и логистичке подршке привредницима, као и на повезивању домаћих привредних субјеката са иностраним компанијама. Градоначелник је позвао представнике компанија из Монголије које се баве пољопривредом да учествују на Међународном пољопривредном сајму следеће године јер је то изузетна прилика да представе потенцијале своје земље Србији и државама у региону.

Mинистaр спољних послова Монголије Лувсанвандан Болд захвалио се градоначелнику на пријему и том приликом представиo је економију своје земље у којој су пољопривреда и рударство главне привредне гране. Како је истакao, Монголија је богата природним ресурсима, плодним тлом, младом и образованом радном снагом и додао да постоје могућности за развој сарадње у области грађевинарства и инфраструктуре.

На састанку је закључено да су пољопривреда, индустрија хране, рударство, грађевина и образовање сектори у којима Република Србија и Монголија могу унапредити до сада скромну сарадњу, као и то да се у будућем периоду може оставарити сарадња и на локалном нивоу са неким градовима из Монголије.

Састанку су присуствовали и помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић, шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић, шефица Канцеларије за локални и економски развој Оливера Симовић и директор Регионалне привредне коморе Новог Сада Милорад Радојевић.

Нови Сад, 9. новембар 2013. године