Čitaj mi

DELEGACIJA MONGOLIJE KOD GRADONAČELNIKA NOVOG SADA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući, delegaciju Mongolije na čelu sa ministrom spoljnih poslova Mongolije i članom mongolskog parlamenta Luvsanvandanom Boldom.

- Veoma mi je drago što ste nas posetili na današnji dan, jer je to jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Novog Sada – rekao je gradonačelnik Vučević. Tokom sastanka gradonačelnik je upoznao delegaciju Mongolije sa privrednim potencijalima Novog Sada i istakao da aktuelna Gradska uprava aktivno radi na poboljšanju poslovne klime i logističke podrške privrednicima, kao i na povezivanju domaćih privrednih subjekata sa inostranim kompanijama. Gradonačelnik je pozvao predstavnike kompanija iz Mongolije koje se bave poljoprivredom da učestvuju na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu sledeće godine jer je to izuzetna prilika da predstave potencijale svoje zemlje Srbiji i državama u regionu.

Ministar spoljnih poslova Mongolije Luvsanvandan Bold zahvalio se gradonačelniku na prijemu i tom prilikom predstavio je ekonomiju svoje zemlje u kojoj su poljoprivreda i rudarstvo glavne privredne grane. Kako je istakao, Mongolija je bogata prirodnim resursima, plodnim tlom, mladom i obrazovanom radnom snagom i dodao da postoje mogućnosti za razvoj saradnje u oblasti građevinarstva i infrastrukture.

Na sastanku je zaključeno da su poljoprivreda, industrija hrane, rudarstvo, građevina i obrazovanje sektori u kojima Republika Srbija i Mongolija mogu unaprediti do sada skromnu saradnju, kao i to da se u budućem periodu može ostavariti saradnja i na lokalnom nivou sa nekim gradovima iz Mongolije.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković, šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, šefica Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Olivera Simović i direktor Regionalne privredne komore Novog Sada Milorad Radojević.

Novi Sad, 9. novembar 2013. godine