Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА ГРАДА УРУЧИЛА КЊИГЕ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ УЧЕНИКЕ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић посетили су Основну школу "Душан Радовић" и директорици школе Марији Чекић уручили 500 уџбеника за социјално угрожене ученике од 5. до 8. разреда, који похађају ову школу у објектима на Сланој бари, у Видовданском насељу и на Клиси

- Овим гестом доказујемо да Град Нови Сад на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, подједнако води рачуна о свим својим грађанима. Желим да се захвалим директорима, особљу и ученицима новосадских школа који су несебичним трудом и радом допринели да акција прикупљања уџбеника за најсиромашније ученике из ове три месне заједнице, буде успешна - изјавио је Александар Петровић и пожелео деци успешан почетак школске године.

Истичући да је Град расположен за помоћ и сарадњу са свим школама, члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват је додао да ће се акција наставити и да ће до краја септембра ова школа добити и један лап топ рачунар.

У акцији прикупљања књига учествовало је седам новосадских Основних школа: "Иван Гундулић", "Јожеф Атила", "Никола Тесла", "Прва војвођанска бригада", "Јован Дучић", "Јован Поповић", "Ђорђе Натошевић" и "Соња Маринковић". Директорица школе Марија Чекић се захвалила представницима Града и рекла да деци чији родитељи нису у могућности да купе уџбенике, овај поклон пуно значи и да се од њих сада очекује да буду вредни и остваре добре резултате.

Нови Сад, 18. септембар 2013. године