Čitaj mi

DELEGACIJA GRADA URUČILA KNJIGE ZA SOCIJALNO UGROŽENE UČENIKE

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović posetili su Osnovnu školu "Dušan Radović" i direktorici škole Mariji Čekić uručili 500 udžbenika za socijalno ugrožene učenike od 5. do 8. razreda, koji pohađaju ovu školu u objektima na Slanoj bari, u Vidovdanskom naselju i na Klisi

- Ovim gestom dokazujemo da Grad Novi Sad na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, podjednako vodi računa o svim svojim građanima. Želim da se zahvalim direktorima, osoblju i učenicima novosadskih škola koji su nesebičnim trudom i radom doprineli da akcija prikupljanja udžbenika za najsiromašnije učenike iz ove tri mesne zajednice, bude uspešna - izjavio je Aleksandar Petrović i poželeo deci uspešan početak školske godine.

Ističući da je Grad raspoložen za pomoć i saradnju sa svim školama, član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat je dodao da će se akcija nastaviti i da će do kraja septembra ova škola dobiti i jedan lap top računar.

U akciji prikupljanja knjiga učestvovalo je sedam novosadskih Osnovnih škola: "Ivan Gundulić", "Jožef Atila", "Nikola Tesla", "Prva vojvođanska brigada", "Jovan Dučić", "Jovan Popović", "Đorđe Natošević" i "Sonja Marinković". Direktorica škole Marija Čekić se zahvalila predstavnicima Grada i rekla da deci čiji roditelji nisu u mogućnosti da kupe udžbenike, ovaj poklon puno znači i da se od njih sada očekuje da budu vredni i ostvare dobre rezultate.

Novi Sad, 18. septembar 2013. godine