Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА ГРАДА НИЖЊЕГ НОВГОРОДА У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примили су делегацију побратимског града Нижњег Новгорода коју чине помоћник градоначелника Нижњег Новгорода Дмитриј Шуров, начелник управе за образовање Александар Малкин и директорка II гимназије из Нижњег Новгорода Татјана Станиславова Калинина.

- Сарадња Града Новог Сада са градовима Русије интензивирана је  у претходних годину и по дана, а у складу са тим расте и интересовање за учење руског језика и упознавање са руском културом. Овакви видови сарадње могу на обострано задовољство да унапреде размену искустава и знања на свим нивоима - рекао је Александар Петровић.

Члан Градског већа за образовање изразио је задовољство због чињенице да је отварање руске школе у Новом  Саду пројекат који се налази у самој завршници и додао да ће сарадњa изеђу нашег и руских градова бити настављена, а да подршка руских партнера неће изостати у вези са отварањeм билингвалне српско-руске школе у граду.

Члан Градског већа за привреду Горан Сечујски је оценио да постоји обострани интерес за појачавање заједничких активности у привредно-економској сарадњи, а као једна од могућности повезивања привредника је организовање узајамних сајамских приредби у Новом Саду и Нижњем Новгороду.

Нови Сад, 27. март 2014. године