Čitaj mi

DELEGACIJA GRADA NIŽNJEG NOVGORODA U POSETI NOVOM SADU

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primili su delegaciju pobratimskog grada Nižnjeg Novgoroda koju čine pomoćnik gradonačelnika Nižnjeg Novgoroda Dmitrij Šurov, načelnik uprave za obrazovanje Aleksandar Malkin i direktorka II gimnazije iz Nižnjeg Novgoroda Tatjana Stanislavova Kalinina.

- Saradnja Grada Novog Sada sa gradovima Rusije intenzivirana je  u prethodnih godinu i po dana, a u skladu sa tim raste i interesovanje za učenje ruskog jezika i upoznavanje sa ruskom kulturom. Ovakvi vidovi saradnje mogu na obostrano zadovolјstvo da unaprede razmenu iskustava i znanja na svim nivoima - rekao je Aleksandar Petrović.

Član Gradskog veća za obrazovanje izrazio je zadovolјstvo zbog činjenice da je otvaranje ruske škole u Novom  Sadu projekat koji se nalazi u samoj završnici i dodao da će saradnja izeđu našeg i ruskih gradova biti nastavlјena, a da podrška ruskih partnera neće izostati u vezi sa otvaranjem bilingvalne srpsko-ruske škole u gradu.

Član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski je ocenio da postoji obostrani interes za pojačavanje zajedničkih aktivnosti u privredno-ekonomskoj saradnji, a kao jedna od mogućnosti povezivanja privrednika je organizovanje uzajamnih sajamskih priredbi u Novom Sadu i Nižnjem Novgorodu.

Novi Sad, 27. mart 2014. godine