Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА КИНЕСКОГ ОКРУГА СИЧЕНГ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са председником Скупштине Града Здравком Јелушићем присуствовао састанку у Градској кући са делегацијом кинеског округа Сиченг на челу са Џанг Донгмеи која је председавајућа у кинеском политичком саветодавном Конгресу и са дипломатским представницима Амбасаде НР Кине у Београду.

Предмет разговора била је сарадња у области заштите историјских културних градова као што је Нови Сад, као и размена искуства у начину управљања градовима са дугом традицијом и богатом културном баштином.

Саговорници су се изјаснили да теже јачању сарадње између Новог Сада и кинеског округа Сиченг, у обостраном интересу, посебно у области образовања, културе и привреде.

Констатовано је да Нови Сад и тај пекиншки округ имају много сличности и да је циљ продубљивање пријатељства кроз формализовање односа, а све то на темељу добрих односа Републике Србије и НР Кине.

Градоначелник Милош Вучевић им се захвалио на посети и изразио наду да ће гости, из Новог Сада понети само лепе утиске, а Џанг Донгмеи је том приликом позвала представнике Града Новог Сада у узвратну посету округу Сиченг у НР Кини.

Нови Сад, 7. август 2017. године