Čitaj mi

DELEGACIJA KINESKOG OKRUGA SIČENG U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Skupštine Grada Zdravkom Jelušićem prisustvovao sastanku u Gradskoj kući sa delegacijom kineskog okruga Sičeng na čelu sa Džang Dongmei koja je predsedavajuća u kineskom političkom savetodavnom Kongresu i sa diplomatskim predstavnicima Ambasade NR Kine u Beogradu.

Predmet razgovora bila je saradnja u oblasti zaštite istorijskih kulturnih gradova kao što je Novi Sad, kao i razmena iskustva u načinu upravlјanja gradovima sa dugom tradicijom i bogatom kulturnom baštinom.

Sagovornici su se izjasnili da teže jačanju saradnje između Novog Sada i kineskog okruga Sičeng, u obostranom interesu, posebno u oblasti obrazovanja, kulture i privrede.

Konstatovano je da Novi Sad i taj pekinški okrug imaju mnogo sličnosti i da je cilј produblјivanje prijatelјstva kroz formalizovanje odnosa, a sve to na temelјu dobrih odnosa Republike Srbije i NR Kine.

Gradonačelnik Miloš Vučević im se zahvalio na poseti i izrazio nadu da će gosti, iz Novog Sada poneti samo lepe utiske, a Džang Dongmei je tom prilikom pozvala predstavnike Grada Novog Sada u uzvratnu posetu okrugu Sičeng u NR Kini.

Novi Sad, 7. avgust 2017. godine