Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА ГРАДА НОВОГ САДА У ПОСЕТИ НИНГБОУ

Делегација Града Новог Сада, коју су чинили члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски и шеф Канцеларије за локални економски развој проф. др Маријана Дукић Мијатовић, је на позив заменика директора Канцеларије за међународне односе Града Нингбоа присуствовала другом инвестиционом и трговинском сајму у овом граду, који је организован од 7. до 13. јуна, у циљу реализације закључака самита Кине и држава Централне и Источне Европе.

Делегација Новог Сада посетила је манифестацију Ningbo Int’l Convention & Exhibition Center где су се одржавали сајмови хране и производа из земаља Централне и Источне Европе, а одржан је и састанак са Ванг Јонгом, председником Скупштине Града Нингбоа, на којем су размењена досадашња искуства проистекла из сарадње два града од потписивања споразума у јуну 2015. године.

Током посете Нингбоу, проф. др Маријана Дукић-Мијатовић присуствовала је форуму градоначелника на којем је представила Град Нови Сад и упознала учеснике форума са резултатима сарадње два града. На крају форума усвојен је закључак у којем су се градови и државе учеснице обавезали на проширење и продубљивање сарадње, пре свега у области привреде.

Представници Града Новог Сада присуствовали су В2В догађају у оквиру форума посвећеном туризму, на којем се разговарало о довођењу туриста из Нингбоа и Кине у Србију. Овај догађај је искоришћен за размену искустава са градовима из других држава Централне и Источне Европе када је реч о привлачењу туриста из Кине, а закључак је да сарадња између градова овог дела Европе мора бити боља како би се организовано и заједнички припремиле понуде за кинеске туристе чији број расте сваке године.

Заменик директора Одељења за трговину Града Нингбоа Ганг Донг одржао је састанак са представницима Града Новог Сада на којем је присуствовао и Феи Ђијанминг, који је у мају ове године предводио делегацију Нингбоа која је посетила Град Нови Сад за време 83. Међународног пољопривредног сајма. Разговарано је о могућностима за наступ кинеских компанија и туристичких агенција на Сајму туризма у Новом Саду у јесен 2016. године, као и о потенцијалима за кинеске инвестиције у Нови Сад.

Нови Сад, 27. јун 2016. године