Читај ми

ДЕЦА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући ученике са Косова и Метохије из Општине Штрпцe који су у једнонедељној посети Новом Саду. Њих су угостили вршњаци из ОШ “Душан Радовић” и ОШ “Жарко Зрењанин”, а деца ће током боравка у Новом Саду посетити, како културне, тако и историјске знаменитости града. Боравак деце са Косова и Метохије у Новом Саду, по други пут, организује Удружење грађана „Нови Сад“ у оквиру пројекта “Свим срцем за осмех детета”.

- Драго ми је што настављамо лепу традицију да деца са Косова и Метохије долазе код својих другара у Нови Сад. Надам се да ђацима дани протичу лепо, да су дочекани на најбољи могући начин и да се осећају као код своје куће. Сигуран сам да ћемо успети да им барем на кратко улепшамо, њихову ни мало једноставну свакодневицу коју на жалост имају и  да ће понети лепе утиске из Новог Сада. У плану је и узвратна посета када ће новосадски ђаци бити њихови гости у Општини Штрпце. Желим да захвалим свим људима из организације „Свим срцем за осмех детета“ који су свој рад посветили овако лепим стварима. Они нас подстичу својим многобројним лепим акцијама да будемо бољи, још посвећенији свом послу, како бисмо обезбедили сигурну будућност најмлађима - рекао је градоначелник Вучевић и пожелео деци пријатан боравак у Новом Саду.

Горан Бајшански из Удружења грађана „Нови Сад“ се захвалио градоначелнику на пријему, као и свим пријатељима који су поново помогли и изашли у сусрет овој организацији.

- То су наши пријатељи који су препознали рад нашег Удружења и његов циљ. Наша највећа награда су осмеси деце са Косова и Метохије, која се овде осећају, не као гости, већ као домаћини. Наставићемо да испуњавамо наш задатак, а то је да усрећујемо децу и да им мамимо осмехе, јер сви знамо како они живе - рекао је Бајшански и предао Захвалницу градоначелнику у име Удружења „Нови Сад“.

Четрдесеторо деце из Општине Штрпце узраста 13 и 14 година имају прилику да се током свог боравка у Новом Саду, друже са вршњацима кроз разне активности које између осталих обухватају и посету културним и историјским знаменитостима Новог Сада и Сремских Карловаца, дружење кроз спорт и друге садржаје едукативног и забавног карактера. Данас у 19 часова биће организовано завршно вече пројекта, у виду јавне манифестације у Хотелу „Нови Сад“ где ће се организатори захвалити свим донаторима и учесницима тог хуманитарног пројекта.

Нови Сад, 29. јануар 2016. године