Čitaj mi

DECA SA KOSOVA I METOHIJE U POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući učenike sa Kosova i Metohije iz Opštine Štrpce koji su u jednonedelјnoj poseti Novom Sadu. Nјih su ugostili vršnjaci iz OŠ “Dušan Radović” i OŠ “Žarko Zrenjanin”, a deca će tokom boravka u Novom Sadu posetiti, kako kulturne, tako i istorijske znamenitosti grada. Boravak dece sa Kosova i Metohije u Novom Sadu, po drugi put, organizuje Udruženje građana „Novi Sad“ u okviru projekta “Svim srcem za osmeh deteta”.

- Drago mi je što nastavlјamo lepu tradiciju da deca sa Kosova i Metohije dolaze kod svojih drugara u Novi Sad. Nadam se da đacima dani protiču lepo, da su dočekani na najbolјi mogući način i da se osećaju kao kod svoje kuće. Siguran sam da ćemo uspeti da im barem na kratko ulepšamo, njihovu ni malo jednostavnu svakodnevicu koju na žalost imaju i  da će poneti lepe utiske iz Novog Sada. U planu je i uzvratna poseta kada će novosadski đaci biti njihovi gosti u Opštini Štrpce. Želim da zahvalim svim lјudima iz organizacije „Svim srcem za osmeh deteta“ koji su svoj rad posvetili ovako lepim stvarima. Oni nas podstiču svojim mnogobrojnim lepim akcijama da budemo bolјi, još posvećeniji svom poslu, kako bismo obezbedili sigurnu budućnost najmlađima - rekao je gradonačelnik Vučević i poželeo deci prijatan boravak u Novom Sadu.

Goran Bajšanski iz Udruženja građana „Novi Sad“ se zahvalio gradonačelniku na prijemu, kao i svim prijatelјima koji su ponovo pomogli i izašli u susret ovoj organizaciji.

- To su naši prijatelјi koji su prepoznali rad našeg Udruženja i njegov cilј. Naša najveća nagrada su osmesi dece sa Kosova i Metohije, koja se ovde osećaju, ne kao gosti, već kao domaćini. Nastavićemo da ispunjavamo naš zadatak, a to je da usrećujemo decu i da im mamimo osmehe, jer svi znamo kako oni žive - rekao je Bajšanski i predao Zahvalnicu gradonačelniku u ime Udruženja „Novi Sad“.

Četrdesetoro dece iz Opštine Štrpce uzrasta 13 i 14 godina imaju priliku da se tokom svog boravka u Novom Sadu, druže sa vršnjacima kroz razne aktivnosti koje između ostalih obuhvataju i posetu kulturnim i istorijskim znamenitostima Novog Sada i Sremskih Karlovaca, druženje kroz sport i druge sadržaje edukativnog i zabavnog karaktera. Danas u 19 časova biće organizovano završno veče projekta, u vidu javne manifestacije u Hotelu „Novi Sad“ gde će se organizatori zahvaliti svim donatorima i učesnicima tog humanitarnog projekta.

Novi Sad, 29. januar 2016. godine