Читај ми

ДЕЦA И ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ РАНИЛУГ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Децу и представнике општине Ранилуг са Косова и Метохије, који бораве у Новом Саду у организацији Црвеног крста Новог Сада, примио је у Градској кући члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин. Том приликом он им је пожелео добродошлицу и исказао захвалност свима који су омогућили њихову посету.

- Ова посета показује да је Нови Сад град отвореног срца и то је оно што га чини Европском престоницом културе и Омладинском престоницом Европе. Ми нисмо заборавили на наше сународнике са Косова и Метохије и жеља нам је да понесу најбоље успомене из нашег града који због веома богате културно-историјске баштине има много тога да понуди. Настојимо да помогнемо сународницима са Косова и Метохије, да негујемо добре односе, а посебно да обратимо пажњу на оне најмлађе на којима остаје да у будућности негују пријатељство – истакао је Огњен Цвјетићанин.

Према речима секретара Црвеног Крста Новог Сада Драгана Лазића посета деце општине Ранилуг организује се већ трећу годину, и до сада је преко 120 деце боравило у Новом Саду.

- Ову активност успевамо да реализујемо искључиво захваљујући људима добре воље и уз снажну подршку Града Новог Сада. Потрудили смо се да нашим гостима омогућимо да што квалитетније и лепше проведу време у Новом Саду – нагласио је Лазић.

Општина Ранилуг је српска енклава у Косовском поморављу са 6 000 становника и 41 дете основношколског узраста из те енклаве боравиће у Новом Саду од 17. до 21. августа. Захваљујући људима добре воље за госте су обезбеђени смештај и исхрана, а организоване су и посете културним институцијама Новог Сада.

Директор образовања општине Ранилуг Давор Петковић захвалио се Граду Новом Саду, појединцима и институцијама на указаној пажњи и подршци нагласивши да ова посета деци много значи и улепшава им, иначе не тако блиставу, реалност.

Нови Сад, 17. август 2017. године