Čitaj mi

DECA I PREDSTAVNICI OPŠTINE RANILUG SA KOSOVA I METOHIJE U POSETI NOVOM SADU

Decu i predstavnike opštine Ranilug sa Kosova i Metohije, koji borave u Novom Sadu u organizaciji Crvenog krsta Novog Sada, primio je u Gradskoj kući član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin. Tom prilikom on im je poželeo dobrodošlicu i iskazao zahvalnost svima koji su omogućili njihovu posetu.

- Ova poseta pokazuje da je Novi Sad grad otvorenog srca i to je ono što ga čini Evropskom prestonicom kulture i Omladinskom prestonicom Evrope. Mi nismo zaboravili na naše sunarodnike sa Kosova i Metohije i želјa nam je da ponesu najbolјe uspomene iz našeg grada koji zbog veoma bogate kulturno-istorijske baštine ima mnogo toga da ponudi. Nastojimo da pomognemo sunarodnicima sa Kosova i Metohije, da negujemo dobre odnose, a posebno da obratimo pažnju na one najmlađe na kojima ostaje da u budućnosti neguju prijatelјstvo – istakao je Ognjen Cvjetićanin.

Prema rečima sekretara Crvenog Krsta Novog Sada Dragana Lazića poseta dece opštine Ranilug organizuje se već treću godinu, i do sada je preko 120 dece boravilo u Novom Sadu.

- Ovu aktivnost uspevamo da realizujemo isklјučivo zahvalјujući lјudima dobre volјe i uz snažnu podršku Grada Novog Sada. Potrudili smo se da našim gostima omogućimo da što kvalitetnije i lepše provedu vreme u Novom Sadu – naglasio je Lazić.

Opština Ranilug je srpska enklava u Kosovskom pomoravlјu sa 6 000 stanovnika i 41 dete osnovnoškolskog uzrasta iz te enklave boraviće u Novom Sadu od 17. do 21. avgusta. Zahvalјujući lјudima dobre volјe za goste su obezbeđeni smeštaj i ishrana, a organizovane su i posete kulturnim institucijama Novog Sada.

Direktor obrazovanja opštine Ranilug Davor Petković zahvalio se Gradu Novom Sadu, pojedincima i institucijama na ukazanoj pažnji i podršci naglasivši da ova poseta deci mnogo znači i ulepšava im, inače ne tako blistavu, realnost.

Novi Sad, 17. avgust 2017. godine