Читај ми

ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА ОБЕЛЕЖЕН БИЦИКЛИСТИЧКОМ ТУРОМ КРОЗ НОВИ САД

Поводом обележавања 'Дана без аутомобила', градоначелник Новог Сада Игор Павличић учествовао је у бициклистичкој тури улицама Новог Сада, која је почела на Тргу слободе, a завршила се након получасовне вожње на Тргу галерија.

- Драго ми је што се велики број Новосађана одазвао овој акцији која је вишеструко значајна, како за успостављање здравих навика људи, тако и ради заштите животне средине. Одзивом на акције ове врсте ми враћамо Нови Сад бициклистима, при томе чинећи да се свакодневно стварају бољи услови за масовнију употребу бицикала. Ми смо на Скупштини града, у статут Ј.П. Паркинг сервис, увели одредбу, која обавезује то предузеће да се бави питањима у вези са бициклистичким превозом у граду, а до краја године требало би да буде сачињен план за побољшање бициклистичких стаза - изјавио је градоначелник Павличић.

Након вожње, градоначелник је поздравио учеснике трибине „Саобраћај и заштита животне средине“ која је одржана у згради Скупштине града, напомињући да је изузетно важно да делујемо превентивно, пре свега утичући на свест људи о значају здраве околине, јер је јако тешко нарушену природну средину вратити у равнотежу.

- Град Нови Сад наставиће одговорну полтику заштите животне средине и интензивно ће радити на обнављању паркова, озелењавању школских дворишта и простора око стамбених зграда, решавању проблема депонија и отпадних вода да би и садашње и будуће генерације имале здравије услове за одрастање- рекао је градоначелник Павличић

Акција 'Дан без аутомобила', коју је у Новом Саду организовала Градска управа за заштиту животне средине у сарадњи са Градском управом за саобраћај и путеве, обележава се традиционално 22. септембра у више од 1000 градова Европе.

Нови Сад, 22. септембар 2009. године