Čitaj mi

DAN BEZ AUTOMOBILA OBELEŽEN BICIKLISTIČKOM TUROM KROZ NOVI SAD

Povodom obeležavanja 'Dana bez automobila', gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić učestvovao je u biciklističkoj turi ulicama Novog Sada, koja je počela na Trgu slobode, a završila se nakon polučasovne vožnje na Trgu galerija.

- Drago mi je što se veliki broj Novosađana odazvao ovoj akciji koja je višestruko značajna, kako za uspostavljanje zdravih navika ljudi, tako i radi zaštite životne sredine. Odzivom na akcije ove vrste mi vraćamo Novi Sad biciklistima, pri tome čineći da se svakodnevno stvaraju bolji uslovi za masovniju upotrebu bicikala. Mi smo na Skupštini grada, u statut J.P. Parking servis, uveli odredbu, koja obavezuje to preduzeće da se bavi pitanjima u vezi sa biciklističkim prevozom u gradu, a do kraja godine trebalo bi da bude sačinjen plan za poboljšanje biciklističkih staza - izjavio je gradonačelnik Pavličić.

Nakon vožnje, gradonačelnik je pozdravio učesnike tribine „Saobraćaj i zaštita životne sredine“ koja je održana u zgradi Skupštine grada, napominjući da je izuzetno važno da delujemo preventivno, pre svega utičući na svest ljudi o značaju zdrave okoline, jer je jako teško narušenu prirodnu sredinu vratiti u ravnotežu.

- Grad Novi Sad nastaviće odgovornu poltiku zaštite životne sredine i intenzivno će raditi na obnavljanju parkova, ozelenjavanju školskih dvorišta i prostora oko stambenih zgrada, rešavanju problema deponija i otpadnih voda da bi i sadašnje i buduće generacije imale zdravije uslove za odrastanje- rekao je gradonačelnik Pavličić

Akcija 'Dan bez automobila', koju je u Novom Sadu organizovala Gradska uprava za zaštitu životne sredine u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj i puteve, obeležava se tradicionalno 22. septembra u više od 1000 gradova Evrope.

Novi Sad, 22. septembar 2009. godine