Читај ми

ЧВАРАК ФЕСТ ПО 12. ПУТ У КАЋУ

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић отвориo је манифестацију ''Чварак фест'' која се ове године, уз поштовање свих епидемиолошких мера, одржава у Каћу. Поздрављајући присутне он је изразио задовољство што се данас одржава Чварак фест, манифестацијa која  већ 12 година промовише један од најпознатијих гастрономских производа овог поднебља.

- Знају Каћани, а посебно сви наши драги гости који већ годинама због „Чварак феста“ долазе у Каћ, да ово није само гастрономски празник, већ да је и начин да покажемо како негујемо и чувамо наше трaдиционалне производе, и право мајсторство наших домаћина. Ја сам лично поносан на све њих. Овом приликом желим да се захвалим организаторима на великом ентузијазму и посвећености да ова манифестација сваке године буде све боља, надам се да ће љубитељи добре и укусне хране уживати у овог викенда у Каћу, а да ће такмичари пружити свој максимум, поштено одмерити снаге и да ће набољи победити - изјавио је Милан Ђурић и захвалио се представницима Месне заједнице на доброј сарадњи захваљујући којој су у овом насељу успешно реализоване многе инвестиције, напомињући да ће Град наставити да ослушкује потребе становника Каћа и доприноси њиховом квалитетнијем животу.

''Чварак фест'', манифестацију која има међународни карактер, организује локално Удружење грађана „Кату“. У топљењу чварака такмичи се 36 екипа, на манифестацији учествују и бројни излагачи који представљају и продају своје производе, а уприличен је и богат културно-уметнички програм.

Нови Сад, 7. новембар 2021. године