Čitaj mi

ČVARAК FEST PO 12. PUT U КAĆU

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić otvorio je manifestaciju ''Čvarak fest'' koja se ove godine, uz poštovanje svih epidemioloških mera, održava u Кaću. Pozdravljajući prisutne on je izrazio zadovoljstvo što se danas održava Čvarak fest, manifestacije koja  već 12 godina promoviše jedan od najpoznatijih gastronomskih proizvoda ovog podneblja.

- Znaju Кaćani, a posebno svi naši dragi gosti koji već godinama zbog „Čvarak festa“ dolaze u Кać, da ovo nije samo gastronomski praznik, već da je i način da pokažemo kako negujemo i čuvamo naše tradicionalne proizvode, i pravo majstorstvo naših domaćina. Ja sam lično ponosan na sve njih. Ovom prilikom želim da se zahvalim organizatorima na velikom entuzijazmu i posvećenosti da ova manifestacija svake godine bude sve bolja, nadam se da će ljubitelji dobre i ukusne hrane uživati u ovog vikenda u Кaću, a da će takmičari pružiti svoj maksimum, pošteno odmeriti snage i da će nabolji pobediti - izjavio je Milan Đurić i zahvalio se predstavnicima Mesne zajednice na dobroj saradnji zahvaljujući kojoj su u ovom naselju uspešno realizovane mnoge investicije, napominjući da će Grad nastaviti da osluškuje potrebe stanovnika Кaća i doprinosi njihovom kvalitetnijem životu.

''Čvarak fest'', manifestaciju koja ima međunarodni karakter, organizuje lokalno Udruženje građana „Кatu“. U topljenju čvaraka takmiči se 36 ekipa, na manifestaciji učestvuju i brojni izlagači koji predstavljaju i prodaju svoje proizvode, a upriličen je i bogat kulturno-umetnički program.

Novi Sad, 7. novembar 2021. godine