Читај ми

ЧЛАНОВИ ЕВРОПСКЕ ФИЛМСКЕ АКАДЕМИЈЕ НА СВЕЧАНОМ КОКТЕЛУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствоваo je свечаном коктелу поводом гостовања чланова Управног одбора Европске филмске академије на Cinema City  интернационалном филмском фестивалу у Новом Саду. Домаћини коктела у Свечаној сали Градске куће били су Град Нови Сад, Удружење Cinema City  и Српска филмска асоцијација.

- Велика ми је част што је Нови Сад добио прилику да први у Србији угости чланове Европске филмске академије, и што управни одбор те институције заседа у оквиру фестивала Cinema City.
Познати смо као град културе, а намера нам је да тај статус и званично добијемо због чега смо и покренули иницијативу да се кандидујемо за Европску престоницу културе 2020. године.  Веома ми је драго што  интернационални филмски фестивал у нашем граду протиче у доброј атмосфери и што има много посетилаца, а уверен сам да ће се у будућности фестивал развијати и наставити да доприноси препознатљивости Новог Сада. – нагласио је градоначелник Игор Павличић.

Госте на свечаном коктелује поздравио је и Ник Пауел, заменик председавајућег Управног одбора Европске филмске академије,  као и  Ана Илић, извршни директор Српске филмске асоцијације и Милош Игњатовић, директор фестивала Cinema City.

Европска филмска академија, основана 1989. године, окупља око 2600 фимских професионалаца са циљем унапређења и промоције европског филмског стваралаштва. Управни одбор  Европске филмске академије ће у Новом Саду разматрати селекцију кандидата за овогодишње Европске филмске награде.

 

Нови Сад, 22. јун 2012. године